Jumaat, 2 Disember 2011

2011 Hot wheels Gellery.......


majoriti kereta-kereta ini dibeli di Miri,Sarawak......ada stok baru sampai....

Rabu, 7 September 2011

Konspirasi Dajjal & sejarahnya

Catatan kali ini tidak ada kena-mengena dengan hobi dan kegiatan saya.kali ini saya cuma ingin kongi sesuatu...kita sendiri tahu dan semua orang tahu apa yang berlaku pada 11/9/2001...pentagon dan WTC7 diserang....YA...memang diserang oleh PEMIMPIN negara itu sendiri..ok, 10 thn lalu, 11/9/1991, New World Order dilancarkan oleh kerajaan amerika, 10 thn kemudian, serangan pengganas(mereka sendiri), selepas ini, iaitu 11/9/2011?????? apa yang akan berlaku??  ok, cuba kita lihat kembali siri perjalanan kehidupan kita ini dan kaitanya dengan video2 ini.... 

video 
sambunganya.....
video
tanpa kita sedari, kita telah diperkotakatikan....ingat, kita cuma ada tinggal 1 fasa lagi untuk sampai kepenghujungnya...kia sendiri beringat...saya cuma ingatkan diri saya juga...

Ahad, 14 Ogos 2011

Raya 2009 dan 2010 (kg kubu,beaufort)

video
Video ni pasal main mercun dan bunga api di kampungku...tahun 2009 dan 2010.. tapi tahun 2010 yg happy ckit sbb sos membeli mercun mahal skit...jd happynya pun mahal lah..huhu...amaran: mengandungi bahan letupan dan bunyi kuat..

Jumaat, 12 Ogos 2011

Karnival Akademik 2009 (sains & matematik) SMKPP Pitas

video
video ini menceritakan kisah dan gelagat ahli kumpulan sains dan matematik di gerai jualan.masa ni saya masih di bangku sekolah menengah lagi..tingkatan 5..senyum sendiri selepas melihatnya, gelagat memasak, menjual dan bermacam2 lg...harap video ini menjadi kenangan kepada semua yang turut serta dalam rakaman ini...

Isnin, 1 Ogos 2011

PSV PPISMP 2011 "ACAP dalam kenangan"

video
Video ini dibuat oleh asyraf (ACAP), salah satu guru pelatih PSV PPISMP sem 1...dia merupakan kawanku... kami dikejutkan berta tergempar bahawa dia akan berpindah IPG...harap rakan2 PSV dapat melihat video ini...ingatlah..kita kehilangan seorang rakan yang berani dan berkebolehan...harap dia gembira dengan pilihanya.....

Ahad, 31 Julai 2011

5 Inovatif 2009 dalam kenangan (SMK pinggan-pinggan)

video
Video ni bukan pasal rubik's cube, tapi pasal rakan-rakan ku..video ni kenangan tahun 2009....aku buat video ni khas untuk korang semua....aku tahu kita terpisah-pisah..akan tetapi..jangan lupa diri...aku tahu ramai diantara kita sudah melanjutkan pelajaran ke taraf U.....ingat....5 ino 09 masih di hati..tengo video ni dan komen ok....

Sabtu, 23 Julai 2011

Memori KML (F5T28) 10/11 Create by Apeng


video
Kepada Pengikut2 cuber, maff ini bukan video pasal Rubik's cube....ni iklan pasal kawan2 ku....Kawan2 ku, ni lah kehidupan kita dahulu..... aku tgo video ni..terus terang sebak aku rasa... selama ni kita x sdar....f5t28.....aku buat ni video khas untuk anda semua..ingt 10 thn akan dtg, kita akn berjumpa lg...dah lama aku nak upload, tp fb x terima...jd aku upload di blog aku...wajib semua tengo video ni.....maaf blur2 ni video...aku sayang kamu semua...F5T28.....jgn lupa komen.....

Khamis, 14 Julai 2011

cara cepat menyelesaikan Rubik's Cube (how to get faster to solve rubik's cube)

video
Video ini mengajar anda bagaimana menambah kelajuan anda menyelesaikan Rubik's cube..tips-tips ini amat berguna.harap anda dapat menambah rekod peribadi anda.... This video teach you how to increase your speed to solve rubik's cube. some of tips in this video is very useful to get new your personal record...

Rabu, 13 Julai 2011

Pengenalan Algoritma (Algorithm Introduction)

video
                         Tidak mengenali algoritma (formula) rubik's cube? keliru dengan huruf-huruf  ganjil?. video ini ditujukan kepada anda..kenali algoritma/formula rubiks cube. ini akan memudahkan anda mengetahui dan menyelesaikan rubik's cube anda...selamat mencuba..

Selasa, 12 Julai 2011

Rekod dunia menyiapkan Rubik's cube, masa:5.66 saat dari Feliks Zemdegs (OFFICIAL WORLD RECORD)

Gambar dibawah merupakan pemegang rekod rubik's cube 2011,

Feliks Zemdegs
video di bawah pula merupakan sedikit sedutan rakman beliau menyelesaikan rubiks cube,


video
                                          Rekod dunia baru 5.66 saat oleh  Feliks Zemdegs
                                          New World Record 5.66 second by Feliks Zemdegs
                                          Sumber: www.worldcubeassociation.com dan www.youtube.com

Dalam masa 1 tahun sahaja, feliks dapat menaikan rekod dunia dari 7.08 saat oleh Erik Akkersdijk kepada 5.66 saat...beliau merupakan pemegang rekod 3x3x3 rubiks cube...Tahniah diucapkan.

Ahad, 10 Julai 2011

bagaimana menyelasaikan Rubik's cube (bahagian empat)

video
video tutorial terakhir.....sambungan bahagian tiga.

bagaimana menyelasaikan Rubik's cube (bahagian tiga)

video
 Sambungan bahagian dua

bagaimana menyelasaikan Rubik's cube (bahagian dua)

video
sambungan bahagian satu

bagaimana menyelasaikan Rubik's cube (bahagian satu)

video
Anda sukar memahami bahasa Inggeris? selesaikan rubik's cube anda dari video tutorial ini kerana ianya berbahasa melayu! (loghat sabah)

1st time Cuber?

Bagi yang pertama kali mengenali rubik's cube, mungkin anda masih mengunakan beginner method. cara ini ialah cara paling mudah dipelajari..bagi yang masih belum pernah menyelesaikanya, sila pergi ke laman youtube, dan cari akaun bernama pagobat, dan cari how to solve rubik's cube,dia akan mengajar anda bagaimana menyelesaikanya.....selamat mencuba...

Popular Posts