Ahad, 31 Julai 2011

5 Inovatif 2009 dalam kenangan (SMK pinggan-pinggan)

video
Video ni bukan pasal rubik's cube, tapi pasal rakan-rakan ku..video ni kenangan tahun 2009....aku buat video ni khas untuk korang semua....aku tahu kita terpisah-pisah..akan tetapi..jangan lupa diri...aku tahu ramai diantara kita sudah melanjutkan pelajaran ke taraf U.....ingat....5 ino 09 masih di hati..tengo video ni dan komen ok....

Sabtu, 23 Julai 2011

Memori KML (F5T28) 10/11 Create by Apeng


video
Kepada Pengikut2 cuber, maff ini bukan video pasal Rubik's cube....ni iklan pasal kawan2 ku....Kawan2 ku, ni lah kehidupan kita dahulu..... aku tgo video ni..terus terang sebak aku rasa... selama ni kita x sdar....f5t28.....aku buat ni video khas untuk anda semua..ingt 10 thn akan dtg, kita akn berjumpa lg...dah lama aku nak upload, tp fb x terima...jd aku upload di blog aku...wajib semua tengo video ni.....maaf blur2 ni video...aku sayang kamu semua...F5T28.....jgn lupa komen.....

Khamis, 14 Julai 2011

cara cepat menyelesaikan Rubik's Cube (how to get faster to solve rubik's cube)

video
Video ini mengajar anda bagaimana menambah kelajuan anda menyelesaikan Rubik's cube..tips-tips ini amat berguna.harap anda dapat menambah rekod peribadi anda.... This video teach you how to increase your speed to solve rubik's cube. some of tips in this video is very useful to get new your personal record...

Rabu, 13 Julai 2011

Pengenalan Algoritma (Algorithm Introduction)

video
                         Tidak mengenali algoritma (formula) rubik's cube? keliru dengan huruf-huruf  ganjil?. video ini ditujukan kepada anda..kenali algoritma/formula rubiks cube. ini akan memudahkan anda mengetahui dan menyelesaikan rubik's cube anda...selamat mencuba..

Selasa, 12 Julai 2011

Rekod dunia menyiapkan Rubik's cube, masa:5.66 saat dari Feliks Zemdegs (OFFICIAL WORLD RECORD)

Gambar dibawah merupakan pemegang rekod rubik's cube 2011,

Feliks Zemdegs
video di bawah pula merupakan sedikit sedutan rakman beliau menyelesaikan rubiks cube,


video
                                          Rekod dunia baru 5.66 saat oleh  Feliks Zemdegs
                                          New World Record 5.66 second by Feliks Zemdegs
                                          Sumber: www.worldcubeassociation.com dan www.youtube.com

Dalam masa 1 tahun sahaja, feliks dapat menaikan rekod dunia dari 7.08 saat oleh Erik Akkersdijk kepada 5.66 saat...beliau merupakan pemegang rekod 3x3x3 rubiks cube...Tahniah diucapkan.

Ahad, 10 Julai 2011

bagaimana menyelasaikan Rubik's cube (bahagian empat)

video
video tutorial terakhir.....sambungan bahagian tiga.

bagaimana menyelasaikan Rubik's cube (bahagian tiga)

video
 Sambungan bahagian dua

bagaimana menyelasaikan Rubik's cube (bahagian dua)

video
sambungan bahagian satu

bagaimana menyelasaikan Rubik's cube (bahagian satu)

video
Anda sukar memahami bahasa Inggeris? selesaikan rubik's cube anda dari video tutorial ini kerana ianya berbahasa melayu! (loghat sabah)

1st time Cuber?

Bagi yang pertama kali mengenali rubik's cube, mungkin anda masih mengunakan beginner method. cara ini ialah cara paling mudah dipelajari..bagi yang masih belum pernah menyelesaikanya, sila pergi ke laman youtube, dan cari akaun bernama pagobat, dan cari how to solve rubik's cube,dia akan mengajar anda bagaimana menyelesaikanya.....selamat mencuba...

Popular Posts