Isnin, 8 Julai 2013

First Hotwheels Super Treasure Hunt 2013 (72 Ford Gran Torino Sport)

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.

Entri kali ini berkaitan dengan $uper trea$ure Hunt. namun, $TH yangs saya ingin terangkan disini ialah $TH yang pertama keluar pada tahun 2013 iaitu 72 Ford Gran Torino Sport . walaupun tahun keluar tahun 2013, tetapi pengeluaran produk telah berlaku lebih awal dari tahun sepatutnya. seperti yang kita tahu, sejak dari tahun 2012 lagi, $TH mula diketahui melalui model-model daripada siri-siri yang biasa (regular) dan bukan lagi dari TH seperti tahun 2011 dan sebelumnya. Tahun 2013 juga melibatkan sistem yang sama. 

Di bawah merupakan beberapa gambar yang ada untuk model ini. terdapat 2 model yang sama namun rupa luran yang berbeza semua gambar dibawah mempunyai 2 ciri yang berlainan dimana 1 model biasa (regular, dan satu lagi $uper Trea$ure Hunt.

 
Nama model :  72 Ford Gran Torino Sport
Tahun pertama keluaran : 2011
Medium/bahan : Badan (besi), tapak (pelastik)
Warna : regular ( biru muda), $uper (biru tua)
Tayar : regular (pelastik), $uper (getah) 
Tampo : K&N bewarna putih, garis hitam, oren dan merah.

Pandangan hadapan model.


dari pandangan atas depan, kelihatan model regular tidak ada tampo pada bahagian bonet model. $TH pula terdapan tampo tambahan K&N...


gambar berfokuskan pada bahagian atas dan dalam model.


 Pandangan belakang model.warna badan model menjadi jurang untuk membezakan yang mana biasa dan yang mana model terhad.

 Bahagian bawah model. kedua-duanya hapir sama yang cuma membezakan tayar model. regular hanya menggunakan tayar pelastik amankala $TH mengunakan tayar getah dan ada corak pada tayar.

Gamabr di bawah ini pula merupakan beberapa sesi penggambaran model-model ini.
Sekian itu saha untuk entri pada kali ini. diharap entri ini dapat membantu anda mengenali $TH dan model biasa untuk model pertama 2013..selamat memburu kereta kecil
Popular Posts